Лауреати от Варна зарадваха публиката в Босна и Херцеговина

Преди броени дни екипът на Международен Младежки Фестивал “Славянски звън” се завърна от културна визита в град Баня Лука, Босна и Херцеговина. 0т 31.10 до 2.11 там се проведе Ехо версия на фестивала провеждан във Варна, съобщават организаторите.

Поканата за участие беше отправена от Миле Савич, режисьор, писател, председател на Документален филмов център – Баня Лука, член на журито на ММФ “Славянски звън” и председател на Модул Късометражно кино. За гастрол в Баня Лука бяха поканени, част от лауреатите във Второто издание на Международен Младежки Фестивал “Славянски звън”, който бе проведен през месец май във Варна. През 2020 година предстои реализацията на същият фестивал в град Баня Лука.

Участие взеха талантливите деца от театралната трупа при ОНЧ,,Напредък 1864″-Търговище с ръководител Грета Неделчева, дуетните изпълнители Симона Статева и Николай Кърджиев и лауреатът в категория Късометражно Кино”- Стефан Господинов – Чечиго. Всички те представиха блестящо България и убедително защитиха призовите си места.

В залата на Студентския театър в Баня Лука публиката, сред която имаше и деца от дом за сираци, беше силно впечатлена от новаторския метод на режисура и сценична реализация с ултравиолет, кукли и талантливата игра на 5 -те деца от театралната трупа от Търговище.

В кино салон в центъра на градът домакин, зрителите имаха шанса да се насладят на три Късометражни филма, чиито автор, режисьор и сценарист е Стефан Господинов – Чечиго. С тези свои проекти той показа уникалният си и неподправен режисьорски подход и умения за игра с детайла. Изненадващо, публиката откри и актьорските му умения. Във филма си “Тя каза ми така”, Чечиго изпълнява една от главните роли.

Незабравим ще остане споменът от концерта, който се проведе в един от най – посещаваните клубове в Баня Лука на дуетната двойка – Симона и Ники, отскоро налагащи собственият си бранд “Рrima Vista”. Двамата изпълнители направиха пред премиера на дебютният си авторски сингъл “Истини”, който скоро може да бъде чут и в Бг ефира. Песента беше приета с много аплаузи и бе изпълнена многократно на бис по желание на публиката. Двамата харизматични певци стартираха и снимки на първото си видео. Проектът ще е дело на младият режисьор Чечиго и директорът и режисьор на ММФ”Славянски звън” Искра Иванова.

Оперната певица и художествен директор на фестивала София Хитова, благодари на талантливите Звънчета за представянето и им пожела воля, усъвършенстване на таланта и увереност по пътя на изкуството! Тя покани всички таланти, които искат да се включат в надпреварата за призивите места в третото издание на Международен Младежки Фестивал Славянски звън да подават своите заявки за участие. Всички желаещи подробна информация могат да я получат на e-mail mmf_slavqnskizvun@abv.bg или на фейсбук страницата на фестивала https://www.facebook.com/slavqnskizvun/.

Директорът на ММФ”Славянски звън” Искра Иванова, допълни, че трето издание ще се проведе от 9 до 11 май 2020г във Варна и изказава благодарности към Савич за топлото посрещане, организация и престой на българската делегация в града домакин.
Организаторите доказват, че ММФ”Славянски звън ” открива нови хоризонти и сбъдва мечти!